KERTFENNTARTÁS
Itt add meg az alcímet

Kertfenntartás

Kertünk fenntartása olykor meghaladja saját időnk és érőforrásaink kapacitását. Ilyenkor segítségre van szükségünk! Egy csapatra, akik profi szerszámokkal hamar kedvünkre sietnek, hogy az ápolási igényt alapos szakszerűséggel kielégíthessék!

Milyen jellegű kertfenntartás?

Szolgáltatásunk idény jellegű, évi néhány alkalommal tudunk neked ebben segíteni. Rendszerint kora tavaszra és késő őszre a magasabb fák visszametszését időzítjük. A cserjék néhány hónaponkénti nyírását, az évelőágyások elburjánzásának karbantartását egy-három évente javasoljuk. Gyepápolást 2-3 havi rendszerességgel, nagyobb gyepregenerációt 4-6 évente, új füvesítést 8-10 évente érdemes csináltatni.

Kertfenntartás ősszel és télen

Egy ápolt kert télen is szép. Ehhez nélkülözhetetlen az őszi munkák gondos elvégzése. Ide tartozik a lehullott lomb összeszedése, évelők, cserjék, fák igazítása és öntözőrendszer víztelenítése, amit egy tél előtti utolsó gyepápolás előz meg. Téli nyírások is lehetségesek, a növények számára ez előnytelen, de sokszor nekünk, tulajdonosoknak előnyös, mert pont abba a helyzetbe kerülünk hogy útban van egy nagy ág, vagy több fényt szeretnénk hirtelen amit egy örökzöld fa kitakar. 

Kertfenntartás tavasszal és nyáron

Egy ősszel rendben hagyott kert tavaszra egészségesen tud elindulni, mert nincs befülledt avar ami téli búvóhelyet adott a betegségeknek és kártevőknek. Ez jelentősen megkönnyíti a tavaszi kertfenntartást. Bizonyos növény fajtákat tavasztól őszig lehet csak metszeni, vannak fajták amik a márciusi metszést is későnek érzik, mert a beindult nedvkeringés miatt elvérezhet, bár ez nagyon ritka. A növények jellemzően két hullámban növekednek intenzívebben, tavasszal és nyár végén. Közte is, de nem olyan mértékben. Ezért jellemzőbb az őszi és a tavaszi nagy kertrendbetétel.